Bu web sitesi satılıktır. İletişim için : info@teraryumal.com - 0532 467 17 82

GİZLİLİK/KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI POLİTİKASI ve İLETİŞİM İZNİ

Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikasının ve İletişim İzni’nin Amacı

Bu Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası;

I. Gardenpratic Peyzaj Hizmetleri ve Dijital Pazarlama Semra KILIÇ’ın online alışveriş platformu olan teraryumal.com topladığı şahsi veri türlerini

II. Bu şahsi verilerin nasıl ve ne amaçla kullanıldığını,

III. “teraryumal.com’’un kişisel verilerinizi kimlerle paylaşabileceğini,

IV.“ teraryumal.com”un işlediği kişisel verileriniz üzerinde hangi haklarınız olduğunu ve bu hakları nasıl kullanabileceğinizi,

V. Elektronik ticari ileti alma konusunda olumlu veya olumsuz seçeneklerinizi nasıl tercih edebileceğinizi/değiştirebileceğinizi açıklamaktadır.

İşlenen Şahsi Verileriniz ve Şahsi Veri İşleme Amacı ve Dayanağı:

Gardenpratic Peyzaj Hizmetleri ve Dijital Pazarlama Semra KILIÇ’ın online alışveriş platformu teraryumal.com üyelerine daha iyi hizmet verebilmek gayesi ile

· 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun ve ilgili sair mevzuat,

· 6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ve ilgili sair mevzuat,

· 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu ve

· 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu başta olmak üzere,

İlgili mevzuattan kaynaklanan kanundan doğan yükümlülüğü ve hizmet standartları çerçevesinde; söz konusu amaç ve kanundan doğan yükümlülüklerini yerine getirebilmeyi, müşterilerine daha kaliteli hizmet verilebilmesini ve istatistik çalışmaları yapılabilmesini sağlayacak kişisel verilerinizi (ad, soyad, doğum tarihi, cep telefonu numarası, sabit telefon numarası, e-posta, cinsiyet, adres, sosyal medya hesaplarıyla bağlanılması halinde üyenin o kanallar aracılığıyla paylaşılmasına onay verdiği bilgiler de dahil -ve fakat bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla- kullanıcıyı doğrudan/dolaylı olarak tanımlamaya yönelik her türlü şahsi bilgiyi) müşterilerinden talep etmektedir. Bu şahsi veriler teraryumal.com tarafından sunulan hizmetlerden yararlanabilmeniz amacıyla, aleni rızanız doğrultusunda, işbu Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası ve İletişim İzni ile belirlenen amaç ve kapsamlar dışında kullanılmamak kaydı ile bilgi güvenliği tedbirleri de alınarak işlenecek ve saklanacaktır.

Şahsi Verilerinize İlişkin Haklarınız

· İşlenen şahsi verilerinizin neler olduğu,

· Şahsi verilerinizin işleme amacına uygun kullanılıp kullanılmadığı,

· Yurt içi veya yurt dışında şahsi verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri öğrenmek,

· Eksik veya yanlış işlenen şahsi verilerinizin söz konusu olması halinde veya işlenen şahsi verilerinizde herhangi bir değişiklik olması durumunda bu verilerinizi değiştirmek, güncellemek ve/veya silmek,

· Bu durumun kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini talep etmek

amaçlarına yönelik, teraryumal.com web sitesi ve mobil uygulaması dahilindeki “Hesabım” kısmından hesabınıza ulaşmak suretiyle gerek gördüğünüz değişiklik, güncelleme ve/veya silme gibi işlemleri yapabilirsiniz. 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu m.11 uyarınca sahip olduğunuz diğer haklar mahfuzdur.

Şahsi Verilerinizin Saklanma Süresi

6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun gereği; onayın geri alındığına ilişkin bildiriminizle kayıtlar bu tarihten itibaren 1 yıl; ticari elektronik iletinin içeriği ve gönderiye ilişkin diğer her türlü kayıt ise gerekli olması halinde ilgili bakanlığa sunulmak üzere 3 yıl saklanacaktır. Anılan süreler geçtikten sonra kişisel verileriniz şirketimiz tarafından otomatik olarak veya talep etmeniz halinde silinir, yok edilir veya anonim hale getirilir.

Çerez (Cookie) Kullanımı

“teraryumal.com”, ziyaretçilerine daha iyi hizmet sunmak, ziyaretçilerini ve üyelerini; üyelik ve alışveriş platformunun avantajlarından yararlandırmak maksadıyla ve kanundan doğan yükümlülüğü çerçevesinde, işbu Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası ve İletişim İzni ile belirlenen amaçlar ve kapsam dışında kullanılmamak kaydı ile gezinme bilgilerinizi toplayacak, işleyecek, üçüncü kişilerle paylaşacak ve güvenli olarak saklayacaktır. Çerezler “teraryumal.com” web sitesini ziyaret ettiğinizde veya mobil uygulamayı cep telefonunuza indirdiğinizde, internet tarayıcınız tarafından yüklenen ve bilgisayarınız, cep telefonunuz veya tabletinizde saklanan küçük bilgi parçacıklarını muhteva eden metin dosyalarıdır.

“teraryumal.com”, size mahsus tanıtımlar yapmak, promosyon ve pazarlama teklifleri sunmak, web sitesinin veya mobil uygulamanın içeriğini ilginize göre iyileştirmek ve/veya tercihlerinizi belirlemek amacıyla; site üzerinde gezinme bilgilerinizi ve/veya site üzerindeki üyelik kullanım geçmişinizi izlemektedir. “teraryumal.com”, çevrimiçi ve çevrimdışı olarak toplanan bilgiler gibi farklı yöntemlerle veya farklı zamanlarda site üzerinde sizden toplanan bilgileri eşleştirebilir ve bu bilgileri üçüncü taraflar gibi başka kaynaklardan alınan bilgilerle birlikte kullanabilir. Söz konusu eşleştirme ve kullanma yalnızca işbu Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası ve İletişim İzni ile belirlenen amaçlar ve kapsam sınırında kalacaktır.

Çerez Çeşitleri

“teraryumal.com”, web sitesinde ve mobil uygulamasında oturum çerezleri ve kalıcı çerezler kullanmaktadır. Oturum kimliği çerezi, tarayıcınızı kapattığınızda sona erer. Kalıcı çerez ise sabit diskinizde uzun bir süre kalır. İnternet tarayıcınızın "yardım" dosyasında verilen talimatları izleyerek veya “www.allaboutcookies.org” veya “www.youronlinechoices.eu” adresini ziyaret ederek kalıcı çerezleri kaldırabilir ve hem oturum çerezlerini hem de kalıcı çerezleri reddedebilirsiniz. Kalıcı çerezleri veya oturum çerezlerini reddederseniz, web sitesini, mobil uygulamayı ve mobil sitesini kullanmaya devam edebilirsiniz, fakat web sitesinin, mobil uygulamanın ve mobil sitesinin tüm işlevlerine erişemeyebilirsiniz veya erişiminiz sınırlı olabilir. Mobil uygulamada söz konusu durum değişkenlik gösterebilmektedir.

teraryumal.com” Çerezleri Nasıl Kullanılmaktadır?

“teraryumal.com” çerezleri;

a. yaptığınız tercihleri hatırlamak ve web sitesi/mobil uygulama/mobil sitesi kullanımınızı şahsınıza özgünleştirmek için kullanır. Bu kullanım çerçevesinde:

· Parolanızı kaydeden ve web sitesi/mobil uygulama platformlarında oturumunuzun sürekli açık kalmasını sağlayan, böylece her ziyaretinizde birden fazla kez parola girme yükünü ortadan kaldıran çerezleri ve

· Web sitesine/mobil uygulamaya yapacağınız sonraki ziyaretlerinizde sizi hatırlayan ve tanıyan çerezleri içerir,

b. “teraryumal.com’’a nereden bağlandığınız, web sitesi/mobil uygulama üzerinde hangi içeriği görüntülediğiniz ve ziyaretinizin süresi gibi web sitesini/mobil uygulamayı nasıl kullandığınızın izlenmesi de dahil olmak üzere; web sitesini/mobil uygulamayı nasıl kullandığınızı saptamak için kullanır,

c. İlgi alanlarınıza ve size daha uygun içerik ve reklamları sunmak için, diğer bir ifade ile hedeflenmiş reklam/tanıtım amacıyla kullanır. Bu şekilde, “teraryumal.com” web sitesini veya mobil uygulamasını kullandığınızda ilgi alanlarınıza daha uygun içerikleri, kişiye özel kampanya ve ürünleri sunar ve daha önceden istemediğinize dair bildirimde bulunduğunuz içerik veya kampanyaları tekrar sunmaz. “teraryumal.com”, çerezler yoluyla elde edilen bilgileri üyelerimizden edindiği şahsi verilerle eşleştirir.

teraryumal.com üçüncü taraf çerezlerini reklam ve yeniden hedefleme amacıyla nasıl kullanmaktadır?

“teraryumal.com” çerezleri ayrıca; arama motorlarını, “teraryumal.com” web sitesini, mobil uygulamasını ve/veya “teraryumal.com”un reklam verdiği diğer web sitelerini ziyaret ettiğinizde ilgilenebileceğinizi düşündüğü reklamları size sunabilmek için “reklam teknolojisini” devreye sokmak maksadıyla kullanabilir. Reklam teknolojisi, size özgü reklamlar sunabilmek için web sitesine/mobil uygulamaya ve “teraryumal.com”un reklam verdiği web sitelerine/mobil/mobil sitesi uygulamalarına yaptığınız önceki ziyaretlerle ilgili bilgileri kullanır. Bu reklamları sunarken, “teraryumal.com”un sizi tanıyabilmesi amacıyla tarayıcınıza benzersiz bir üçüncü taraf çerezi yerleştirilebilir. “teraryumal.com”un web sitesi/mobil uygulaması ayrıca; Google, Inc. ("Google") tarafından sağlanan bir web analizi hizmeti olan Google Analytics kullanmaktadır. Google Analytics, çerezleri ziyaretçilerin web sitesini/mobil uygulamayı nasıl kullandıklarını analiz etmek maksadıyla kullanır. Bu web sitesini/mobil uygulamayı kullanımınıza ilişkin bilgiler (IP adresiniz dahil) Google'a aktarılarak Google tarafından ABD'deki sunucularda saklanmaktadır. Google bu bilgileri web sitesini/mobil uygulamayı kullanımınızı analiz etmek, “gardenpratic.com.tr” web sitesi/mobil uygulama faaliyetini derlemek ve web sitesi/mobil uygulama faaliyeti ve internet kullanımıyla ilgili başka hizmetler sağlamak amacıyla kullanacaktır. Fakat IP adresinizi Google tarafından depolanan diğer verilerle eşleştirmeyecektir. Google Analytics kullanımı hakkında daha fazla bilgi için (reddetme seçenekleri dahil), şu adresi ziyaret edebilirsiniz: http://www.google.com/intl/tr/policies/privacy/#infocollect

Bununla birlikte siz ziyaretçilerimiz için ilginizi çekebilecek reklamları size sunabilmek amacıyla, Facebook ile de özel hedef kitle oluşturmak amacıyla, işbu Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası ve İletişim İzni’ni kabul etmekle, “teraryumal.com” ile paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizden e-posta adresiniz Facebook ile paylaşılmaktadır. e-Posta adresinizi Facebook'a yüklemeden ve iletmeden önce, hash yöntemiyle Facebook tarafından yerel olarak sistemimizde şifrelenir. Facebook ile paylaşılan Hash Yöntemiyle Şifrelenen e-posta adresiniz, yalnızca eşleştirme işlemi için kullanılacaktır. Üçüncü taraflarla veya diğer reklam verenlerle paylaşılmaz ve eşleştirme işlemi tamamlandıktan sonra mümkün olan en kısa sürede Facebook sistemlerinden silinirler. Facebook, (a) kişisel veriniz Facebook sistemlerinde bulunduğu sürece verilerin güvenliğini ve bütünlüğünü korumak ve (b) Facebook sistemlerinde bulunan kişisel verinize yanlışlıkla veya yetkisiz olarak erişilmesine ve verinizin yanlışlıkla veya yetkisiz olarak kullanılmasına, değiştirilmesine veya ifşa edilmesine karşı korumak için geliştirilen teknik ve fiziksel güvenlik önlemlerini de içerecek şekilde, özel hedef kitlenizi ("özel hedef kitleniz") oluşturan Hash Yöntemiyle Şifrelenen Verilerin ve Facebook Kullanıcı Kimliği koleksiyonunun gizliliğini ve güvenliğini sağlayacaktır. Ayrıca, izniniz olmadan veya yasalar gerektirmediği sürece, Facebook üçüncü taraflara veya diğer reklam verenlere özel hedef kitleniz için erişim veya bilgi vermez, özel hedef kitle bilgilerinizi kullanıcılarımız hakkındaki bilgilere eklemez veya ilgi alanına dayalı profiller oluşturmaz ya da özel hedef kitlenizi size hizmet sunmanın haricinde kullanmaz. Facebook özel hedef kitleler koşulları için https://www.facebook.com/ads/manage/customaudiences/tos.php?_=_ adresini, Facebook Gizlilik İlkeleri için https://www.facebook.com/privacy/explanation adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

Resmi Makamlarla Şahsi Veri Paylaşımı

Gardenpratic Peyzaj Hizmetleri ve Dijital Pazarlama Semra KILIÇ’ın, teraryumal.com ziyaretinize veya üyeliğe ilişkin şahsi verilerinizi ve gezinme bilgileriniz gibi trafik bilgilerinizi; sizin şahsi güvenliğiniz ve teraryumal.com’un kanundan doğan yükümlülüğünü ifa etmesi maksadıyla (suçla mücadele ve devlet ve kamu güvenliğinin tehdidi benzeri ve fakat bununla mahdut olmamak üzere teraryumal.com’un kanuni veya idari olarak bildirim veya bilgi verme yükümlülüğünün mevcut olduğu durumlarda) kanunen bu bilgileri talep etmeye yetkili olan kamu kurum ve kuruluşları ile paylaşma hakkını haizdir.

Şahsi Verilerin Emniyetine YönelikTedbirler

Şahsi verilerin korunması teraryumal.com için önemli bir husustur. teraryumal.com, kişisel verilere yetkisiz erişim veya bu bilgilerin yitirilmesi, hatalı/amacı dışında kullanılması, ifşa edilmesi, değiştirilmesi veya imha edilmesine karşı korumak için gerekli tedbirleri almaktadır. teraryumal.com şahsi verileri saklarken güvenlik duvarları ve Güvenli Soket Katmanı (SSL) şifrelemesi gibi genel geçer güvenlik teknolojisi standartlarını kullanmaktadır. Ayrıca, web sitesi/mobil uygulama aracılığıyla “teraryumal.com’a şahsi verilerinizi gönderirken, bu veriler SSL kullanılarak iletilmektedir.

teraryumal.com, şahsi verilerinizi gizli tutmayı, gizliliğin sağlanması ve güvenliği için gerekli teknik ve idari her türlü tedbiri almayı ve azami özeni göstermeyi taahhüt etmektedir. teraryumal.com’un elzem bilgi güvenliği önlemlerini almasına rağmen, web sitesine ve sisteme yapılan siber saldırılar sonucunda şahsi verilerin zarar görmesi veya üçüncü kişilerce elde edilmesi halinde, teraryumal.com bu durumu en kısa sürede şahıslara ve Kişisel Verileri Koruma Kurulu’yla birlikte ilgili makamlara bildirir ve gerekli tedbirleri alır.

Gizlilik/Şahsi Verilerin Korunması Politikası ve İletişim İzni’nde Yapılacak Değişiklikler

Gardenpratic Peyzaj Hizmetleri ve Dijital Pazarlama Semra KILIÇ, işbu Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası ve İletişim İzni’nde her zaman değişiklik yapma hakkını saklı tutar. Bu değişiklikler, değiştirilmiş yeni Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası ve İletişim İzni’nin “teraryumal.com” sitesine konulmasıyla birlikte derhal geçerlilik kazanır. İşbu Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası ve İletişim İzni’ndeki değişikliklerden haberdar olmanız için, siz üyelerimize gerekli bilgilendirme e-posta kanalıyla yapılacaktır. Kullanıcılar, Üyelik/şahsi bilgilerini ve iletişim tercihlerini her zaman sisteme giriş yaparak güncelleyebilirler. Bu konudaki taleplerinizi info@teraryumal.com e-posta adresine e-posta göndererek iletebilirsiniz. Talebiniz 30 (otuz) gün içerisinde değerlendirilerek, talebinizin sonucu ile ilgili olarak size yazılı şekilde bilgi verilecektir. Bununla birlikte, kullanıcılar, “Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası ve İletişim İzni” ile ilgili her türlü taleplerini de info@teraryumal.com e-posta adresine e-posta göndererek aktarabilirler.

Uygulanacak Hukuk, Yetkili Mahkeme ve İcra Daireleri

İşbu Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası ve İletişim İzni, Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına tabidir. Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası ve İletişim İzni’nin uygulanmasından doğabilecek her türlü uyuşmazlığın çözümünde İstanbul Merkez (Çağlayan) Mahkeme ve İcra Daireleri yetkilidir.

İletişim İzni

İşbu Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası ve İletişim İzni’ni kabul etmekle, Gardenpratic Peyzaj Hizmetleri ve Dijital Pazarlama Semra KILIÇ’ın ve teraryumal.com ile paylaşılmasına rıza göstermiş olduğunuz şahsi verilerinizin, tarafınıza çeşitli avantajların sağlanıp sunulabilmesi ve size özel tanıtım, promosyon, kampanya, reklam, satış, pazarlama, anket ve benzer amaçlı her türlü elektronik iletişimin telefon, kısa mesaj (SMS), e-posta ve benzeri yollarla yapılması ve diğer iletişim mesajlarının gönderilmesi amacıyla; toplanmasına, saklanmasına, işlenmesine, kullanılmasına ve teraryumal.com’ un sözleşme ilişkisi içerisinde olduğu üçüncü kişilere aktarımına izin vermiş olduğunuz kabul edilir.